Home Singles GUY VERLINDE – Up On The Mountain

GUY VERLINDE – Up On The Mountain

by Nel Mertens

Americana door de Gentenaar Verlinde! Met zijn nieuwe single Up On The Mountain zingt hij over ‘the circle of life’ (*leeuwwengebrul in onze ge-Disney-washte hoofden*), met de rivier als metafoor. Net zoals een kleine rivier aan de bron al de kracht in zich draagt om een vallei te laten overstromen, heeft iedereen vanaf de geboorte reeds alles in zich om te worden die ze moeten worden.

Door een ernstige Covid besmetting verblijft Guy momenteel in quarantaine. We wensen hem via deze weg veel beterschap! Dàt en de verstrengde maatregelen in België en Nederland zorgde er voor dat alle nog geplande concerten in 2021 geannuleerd werden. Net zoals het vorige uitdagend ontwrichte jaar waarin uiteindelijk 132 concerten werden geannuleerd,
wordt de veerkracht op de proef gesteld…

Het geld voor een videoclip was er dus niet. Maar dat hield nooit eerder een creatieve ziel tegen om er tóch een te maken. Verlinde kwam aanzetten met een uniek concept, waarbij hij zijn publiek vroeg om het nummer Up On The Mountain aan het einde van het concert in de Gentse Minardschouwburg te filmen. Elk van op zijn/haar plaats. Wat voor een artiest meestal storend is, werd in dit geval een zege, want ùeer dan 100 filmpjes werden ingezonden en daar maakte de jonge filmmaker Erno Baelu een knappe clip mee. Aantrekkelijk zwoel!

En zo klinkt het nummer ook. Met warme gitaarklanken, een knap ritme en uitmuntende mondharmonicasolo’s tussendoor, zingt Verlinde gepassioneerd over zijn levensloop. ”Every childhood is like driftwood… You ain’t going to drown again”.

Up On The Mountain is de vierde single, die je ook terugvindt op het laatste album Standing In The Light Of A Brand New Day van Guy Verlinde, dat ondertussen al aan een tweede persing op cd en vinyl toe is.

Facebook / Spotify / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More