Home Belgisch GUY VAN NUETEN – Chairdance (TBA/Bolli Records)

GUY VAN NUETEN – Chairdance (TBA/Bolli Records)

by Pieter Walcarius

Componist, pianist en producent Guy Van Nueten is meer dan een begrip in de culturele wereld. Volgens Van Nueten is de kracht van muziek in film of podiumkunsten ongezien. Zijn doel is het werk te verbeteren, te optimaliseren.
Chairdance komt uit de dansvoorstelling Solitary Confinement en is één van de drie nummers op de ep Wired. Van Nueten slaat hier een elektronische weg in en wij zijn diep onder de indruk van dit geniale meesterwerk.

De track begint met een metronomische beat die al snel mooi samenvloeit met een elektronisch geluid dat ons meeneemt doorheen het nummer. Chairdance klinkt ééntonig, maar is het allesbehalve. Het heeft de kracht en de power die alle eenvoud overstijgt. De sound klinkt puur en zuiver.

Internationale klasse zouden we zelfs durven zeggen en we kijken dan ook reikhalzend uit naar de volgende twee nummers van deze ep die deze herfst zullen uitkomen. Dit zal een onderdeel zijn van het album Decent Music dat later zal verschijnen. Een betere albumtitel kunnen we alvast niet verzinnen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More