Home Singles GUNST – Keuning Van De Lucht

GUNST – Keuning Van De Lucht

by Ann Cnockaert

Uit de assen van de West-Vlaamse band Bluelink is een nieuw muzikaal project verrezen: GUNST. De drijvende kracht achter dit project is muzikant en documentairemaker Glenn Dumortier, die na het verlies van zijn moeder, een gebeurtenis die hem diep heeft geraakt, besloot om muziek serieus aan te pakken. Het resultaat van deze toewijding is de debuutsingle Keuning Van De Lucht.

Na het onverwachte verlies van zijn moeder, besloot Glenn Europa rond te trekken, waarbij hij zijn ervaringen vastlegde in documentaires. Muziek was altijd al een constante vorm van verwerking in zijn leven, maar nu voelt hij de noodzaak om echt iets opmerkelijks te creëren, niet alleen voor zichzelf, maar ook om de naam van zijn moeder verder te laten leven.

GUNST, het nieuwe project vernoemd naar de achternaam van zijn moeder, is momenteel een tweemansband. Het bestaat uit de oprichter Glenn en Freek Foulon, terwijl de getalenteerde producer Kasper Cornelus achter de knoppen zit. De intentie is om uit te groeien tot een volwaardige band die diepere betekenis geeft aan hun muziek.

GUNST begint zijn muzikale reis met Keuning van de lucht, een nummer gekenmerkt door zowel rauwe en krachtige teksten. Het refrein straalt muzikale hoop uit, zowel in de tekst als in de melodie. Een afscheid waarbij de muziek de emoties omarmt en verzacht.

Het nummer markeert het begin van een reeks van 11, een symbolisch aantal dat verwijst naar het lievelingsgetal van Glenns moeder. Zonder twijfel zou zij trots zijn op dit nummer.

Facebook


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More