Home Belgisch GULDER & IKKE – Danst met Mie (Eigen beheer)

GULDER & IKKE – Danst met Mie (Eigen beheer)

by Serge Timmers

Wat ooit begon als een kleinkunstproject, is doorheen de jaren uitgegroeid tot een soort muzikale legbatterij waar Philippe Laperre al zijn eieren kwijt kon. Op de nieuwe single Danst Met Mie haalt Gulder & Ikke zijn beste, en meest maatschappijkritische raps boven. Het resultaat is feitelijk een dijk van een hip-hop plaat geworden, donker, hard en heerlijk meeslepend. De single komt met een al even sterke videoclip.

Geweld, machtsmisbruik, manipulatie, de klimaatcrisis,… Alles wordt door Laperre vakkundig door de mangel gehaald in de hoop ooit in een mooiere wereld terecht te komen. Een bijna lieflijk refrein leidt ons een beetje af van de harde waarheden die Laperre over de beats gooit. Danst Met Mie is een heel ander stukje muziek geworden dan voorgangers Iprecht, Onder De Stern of Lik Een Slunse maar het is een knap stukje muziek, eentje dat op een indringende manier onze huidige maatschappij onder de loep neemt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More