Home Singles GRINDERHOUSE – Love Is Our Demand (Jethrojag Records)

GRINDERHOUSE – Love Is Our Demand (Jethrojag Records)

by Bart Verlent

De Antwerpse folk, rock, americana band New Rising Sun bracht vier sublieme albums uit die veel meer aandacht verdienden dan ze kregen. Ondertussen is frontman Dries Bongaerts goed bezig aan zijn solocarrière. Bongaerts bracht in 2017 zijn solodebuut For The Light In Thy Heart uit en in september verschijnt de opvolger. Dat was misschien de aanzet voor New Rising Sun-gitarist David Hermans om ook een soloproject te lanceren.

© Grinderhouse

Met Grinderhouse wil Hermans zich meer focussen op een atmosferisch geluid met een rustgevende, melancholische ondertoon. Voor dat geluid liet hij zich inspireren door artiesten als Damien Jurado, Sparklehorse en Sufjan Stevens. Love Is Our Demand is de debuutsingle van Grinderhouse en is meteen een schot in de roos.

Hermans heeft een mooie, zalvende en indrukwekkende stem. Daarbij schreef hij ook nog een heel mooie, dromerige compositie die je laat wegdromen naar een betere wereld. Het geheel wordt opgefleurd door New Rising Sun-collega Sandro Rossie, die met zijn viool het nummer nog meer kleur geeft.

Love Is Our Demand is een prachtig melancholisch nummer dat je vastneemt en niet meer loslaat. Wij kijken nu al uit naar meer Grinderhouse-songs.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More