Home Singles GREYBOUND – Everything You Say Is True (Dental Records)

GREYBOUND – Everything You Say Is True (Dental Records)

by Bart Verlent

Zanger en gitarist Jo Smeets was in de jaren 90 de frontman van Sweater. Een band die zich liet inspireren door Hüsker Dû, The Lemonheads en Buffalo Tom. In 1994 kaapten ze zelfs de derde plaats weg op Humo’s Rock Rally. In 2004 was Smeets even zanger van Ze Noiz tijdens hun reünietournee. Ondertussen is Smeets 50 geworden en is hij met nieuwe muziek bezig die hij uitbrengt onder de naam Greybound.

(c) Greybound

Smeets trok de studio in met Sweater-collega Arnout Hellofs (drums), bassist Vital Maesen (van de Neil Young-tributeband LeNoise waar Smeets ook deel van uitmaakt), gitarist David Piedfort (Guy Swinnen band), gitarist Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds en Ansatz Der Maschine) en Stijn Ketelslegers (Rhodes). Maarten Moesen nam de backings voor zijn rekening. Samen namen ze een album op dat later dit jaar zal verschijnen.

Blijkbaar is Smeets’ liefde voor Buffalo Tom na al die jaren nog niet verminderd. In deze eerste single, Everything You Say Is True, horen we duidelijk echo’s van Bill Janovitz en co. Het is een knappe song die vlotjes binnen komt. Er hangt een 90’s vibe in het nummer zonder dat het echt retro klinkt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More