Home Singles GRATITUDE TRIO – Birth (W.E.R.F. Records)

GRATITUDE TRIO – Birth (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

In de ‘International Classification of Musical Instrument Player Sexyness’ (ICMIPS) staat de bespeler (M/V/X) van de modulaire synth op de tweedelaatste plaats, net voor de mondharpist en de neusfluiter. Niet meteen een instrument dus waarmee je warme gevoelens en lustvolle blikken bij de fans op de eerste rijen uitlokt. Maar het moet gezegd, met een beetje kennis van zaken en wat goede wil, kan je er wel erg opwindende muziek mee maken!

En gelukkig is dat ook wat Jeroen Van Herzeele doet op de nieuwe single van Gratitude Trio: Birth.

© Maël G. Lagadec

Eerst in z’n eentje maar als snel ondersteund door het betere drum- en baswerk van teamgenoten Louis Favre en Alfred Vilayleck creëert het drietal een heerlijk stuk muziek dat pas halverwege de track tot volle wasdom komt. Ze evolueren daarbij op enkele minuten van een wat dreigende soundscape naar een avontuurlijk en dansbaar elektro-akoestisch nummer dat schreeuwt om een goede live-PA en ditto rookmachine.

Voorloper van een heus album met dezelfde naam, dat op 2 september wordt voorgesteld aan wie het horen wil. Alweer een toppertje van een van onze favoriete labels!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More