Home Singles GRAMMONTH – Where You Wanna Go

GRAMMONTH – Where You Wanna Go

by Nel Mertens

Een nieuw duo debuteert met waardeloos, doch goedbedoeld, advies dat terecht in de wind geslagen mag worden in hun eerste single. Een meevaller, want die nietige, goede raad, klinkt wel behoorlijk straf.

Een tweetal dat muziek ademt in zijn dagelijkse leven, zo blijkt, want het project Grammonth (als verwijzing naar hun thuisstad Geraardsbergen) ontstond op hun werkvloer, een muziekhandel.
Stijn Mergan (gitaar, zang, bas, songwriting) is er manager en gitaarspecialist en ken je misschien van zijn andere bands als Long Lost Sons, Mack The Knife, de Heren van Trabant, Mr. S,…
Sam Enthoven (drums, percussie, keys, backings, co-songwriting) is de drumspecialist en ken je van bands als Walther, The Simon Collective, Frantzis en LANI. Hij was en is ook betrokken als (sessie)drummer bij onder meer Erik Goossens, Dirk Blanchart, Kids with Buns en vele anderen.

Onder andere uit hun muziekkeuze in de winkel (denk aan Wilco, Fleetwood Mac, Ryan Adams, Oasis, The Beatles, Neil Young, John Frusciante, en nog enkele andere illustere namen) was al snel duidelijk dat ze een muzikale klik hadden. En op dat kruispunt ontstond ook hun sonische samenwerking Grammonth.

Hun eerste single Where You Wanna Go liet dus ook niet zo lang op zoch wachten. Een knap grungy indierocknummer dat het straffe gitaarwerk niet schuwt!

Spotify / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More