Home Belgisch GOUDI – ’t Is Wat Het Is (Citysound)

GOUDI – ’t Is Wat Het Is (Citysound)

by Bart Verlent

De naar Brussel uitgeweken Oostendenaar Pierre Goudesone was in de jaren 80 de drijvende kracht achter de newwaveband Flesh & Fell en in de jaren 90 maakte hij furore met Speaking T. Met zijn soloproject Goudi bracht Goudesone al drie albums uit die muzikaal alle kanten uit gaan.

Dat geldt ook voor zijn vierde album, Vier, dat binnenkort verschijnt. Het enige verschil met de andere platen is dat Pierre ervoor koos om in zijn moedertaal te zingen. Voor hem een poëtische nieuwe aanpak om met woorden nog méér te raken (als je Oostends verstaat tenminste). Voor de derde single uit dit album kreeg Goudesone de medewerking van Speaking T-kompaan Ron Reuman die instond voor de productie, Axl Peleman en Joachim Saerens (levensgezel en keyboardspeler van Selah Sue).

Het resultaat mag er best zijn. We horen gezapige, funky triphop waar je moeilijk kan op stilzitten. Voor dat je het beseft ben je het refrein aan het meezingen en zet je het nummer op repeat. Zelfs het Oostends past perfect bij het nummer, want Goudesone heeft dit er op een heel coole manier op gegooid. We kunnen spreken van een Oostendse versie van Serge Gainsbourg.

Opgepast, deze song kan heel verslavend werken!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More