Home Singles GOUDI – De Tied (Citysound)

GOUDI – De Tied (Citysound)

by Bart Verlent

Natuurlijk kunnen we ons een geen Week Van De Belgische Muziek voorstellen zonder Pierre Goudesone. De man kleurde de jaren ’80 zwart met Flesh&Fell en maakte furore in de jaren ’90 met Speaking-T (met Willy Willy). Sinds 2007 maakt Pierre muziek onder de naam Goudi en vorig jaar bracht hij zijn derde album uit. Op het album Oostende zingt de naar Brussel uitgeweken Oostendenaar voor het eerst in zijn moedertaal: het Oostends.

© Goudi

De single De Tied komt uit de recente plaat en gaat erover dat de tijd voor niemand stilstaat. Goudesonne kijkt op De Tied terug naar zijn verleden, waarvan hij weet dat de littekens op zijn ziel en hart het bewijs zijn dat de dingen die hij meemaakte ook echt gebeurd zijn. Het is dan ook toepasselijk dat er een jeugdfoto van Pierre op de hoes staat van deze single.

De Tied is zwoele, warme track die wat in de lijn ligt van het solo-werk van Bryan Ferry. Alleen zingt Pierre hier niet maar declameert hij zijn tekst zoals Serge Gainsbourg dat ook deed. Op het nummer speelt trouwens nog een Belpop legende mee in de gedaante van Hans Helewout (broer van ElsjeElisa Wout”) op saxofoon. De tied gaat vooruit maar Pierre levert met deze single weer een fijn West-Vlaams pareltje af.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More