Home Singles GOUDI – Belgica (La Belgiek Est Chic version 2022)

GOUDI – Belgica (La Belgiek Est Chic version 2022)

by Bart Verlent

Na twee jaar wachten kon Pierre Goudesone dit jaar eindelijk het album Oostende van zijn project Goudi uitbrengen. Door corona wou de in Brussel wonende Oostendenaar de release uitstellen ook al was het album al lang volledig ingeblikt. Tijdens die twee jaar kregen we geregeld een single uit die prachtige plaat te horen. Nu het album eindelijk in de winkels ligt, brengt hij nog een single uit.

© Goudi

Belgica is een ode aan ons kleine landje, dat in 2007 voor de eerste keer al uitgebracht werd, maar nu in een andere versie op het album is beland. Goudesone somt er diverse artiesten in op die uit ons land komen. Dat doet hij op een duistere, dansbare groove die doet denken aan Daan zijn eerste platen, met een aanstekelijke basriff en af en toe een lekker in het oor liggende, overstuurde gitaar.

In de bijbehorende clip geven acteurs Lubna Azabal en Tibo Vandeborre het beste van zichzelf. De clip werd ingeblikt aan de Franse grens en natuurlijk in Oostende. Het is een vrij surrealistische video die perfect past bij deze catchy song. Als bonus staat er sinds vandaag ook een remix van het nummer op de streaming platformen.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More