Home Singles GOOSE – Heaven (Universal Music)

GOOSE – Heaven (Universal Music)

by Fabris Lemant

De hemel is hier en niemand wordt gespaard in deze moeilijke tijden, we moeten deze harde periode samen overbruggen en dit creepy virus verslaan. Met de nieuwe single Heaven voegt Goose vandaag de daad bij het woord. Heaven is een typisch Goose-nummer geworden dat de fans toch even zuurstof moet geven in volle Covid-19-periode.

Sinds het GooseNonstop project in 2018 op poten werd gezet, verrast de band uit Kortrijk ons onregelmatig met nieuw werk. Enkele maanden geleden kregen we nog Girls Who Act Like Boys op ons bord. De opzet van deze nieuwe single Heaven is hun nieuwe muziek rechtstreeks van de mengtafel in hun Safari-studio’s via streamingdiensten (Spotify/Applemusic/Deezer…) de huiskamer binnen te loodsen.

Op Heaven wordt de gekende succesformule nogmaals herhaald: een ferme scheut eighties invloeden (A Split-Second, The Neon Judgement en Front 242) wordt overgoten met een hedendaagse electro(Goose)saus. Het is een recept waar je geen volledige albums mee kan blijven vullen maar die op een festivalweide wonderwel blijft werken en waar ze stilaan een patent op hebben genomen. In GooseNonstop schrijft de band aan een nieuw verhaal waarin de gitaar verder naar de achtergrond verdreven wordt en waarin rave, electro en synthesizers vaker de dienst uitmaken.

De sound die Goose blijft typeren, die lichte opbouw met de fijne stem van Michael Karkousse en de samenzang met Dave Martijn en kompanen, blijft ook in Heaven overeind. Hoewel het korte nummer heel diverse elementen bevat komt het echter nooit tot een echte climax.

De nieuwe van Goose is een zoethoudertje voor de fans maar wij kijken toch vooral uit om deze straffe live act nog eens ergens op het podium te zien. Of dat deze zomer zal lukken (Kompass Club, Tomorrowland) is maar zeer de vraag. We duimen alvast!

Fabris Lemant

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More