Home Belgisch BLANCHE – Fences (PIAS)

BLANCHE – Fences (PIAS)

by Bart Verlent

Vier jaar geleden nam Ellie Delvaux deel aan The Voice Belgique waar ze de finale net niet haalde. Ze maakte toch enorme indruk zodat de RTBF haar in 2017, onder de artiestennaam Blanche, naar het Eurovisiesongfestival stuurde met het nummer City Lights. Delvaux behaalde de vierde plaats, haar talent werd bevestigd.

(c) Blanche

In 2018 bracht ze nog drie singles uit en toen werd het stil rond Blanche. Delvaux was bezig met nieuwe songs te schrijven, en deed mee aan schrijfsessies in Londen. Daarna dook ze de studio in om haar debuutplaat Empire op te nemen die op 29 mei verschijnt. Vorige maand verscheen al het titelnummer en vandaag krijgen we de tweede single Fences.

Blanche heeft het grote voordeel dat ze een uniek stemgeluid heeft waardoor haar composities altijd een eigen geluid zullen hebben. Dat is met deze Fences ook het geval. Ook al klinkt het muzikaal allemaal niet bijster origineel, toch tilt Delvaux door haar stem en aparte manier van zingen het nummer naar een hoger niveau.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More