Home Singles GOGO PENGUIN – Erased By Sunlight (XXIM Recs/ Sony Masterworks)

GOGO PENGUIN – Erased By Sunlight (XXIM Recs/ Sony Masterworks)

by Bart Verlent

Deze zomer stond GoGo Penguin op Gent Jazz om de ep Between Two Waves voor te stellen die toen net was verschenen. Het was de eerste plaat waar de nieuwe drummer Jon Scott op te horen was, hij verving Rob Turner die uit de band stapte ten gevolge van ‘creatieve meningsverschillen’. Ondertussen is het trio nog steeds aan het toeren en zijn ze ook volop bezig aan een nieuwe plaat.

© GoGo Penguin

Erased By Sunlight is al een voorsmaakje van dat nieuwe album.

Op deze nieuwe track ging de band iets anders te werk dan ze gewend zijn. Normaal vertrekken ze vanuit hun instinct, deze keer hebben ze dat vertrouwde pad verlaten om nieuwe ideeën toe te laten in het GoGo Penguin geluid.

Het nummer opent rustig open met subtiele pianoklanken waarna de bas en hi-hat het geheel wat komen aanvullen. Eens het nummer helemaal op dreef is, horen we een speelse track met gedreven bas en drums waarin de piano het thema helemaal laat openvouwen.

GoGo Penguin levert met Erased By Sunlight weer unieks af. Het nummer klinkt heel fris en, zoals altijd, zeer aanstekelijk. Hopelijk krijgen we snel meer te horen van deze band uit Manchester.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More