Home Belgisch GO MARCH – Chop Chop (Eigen Beheer).

GO MARCH – Chop Chop (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Wie ze de afgelopen maanden aan het werk zag, heeft eindelijk een antwoord op de vraag wanneer dat tweede album van Go March zal uitkomen. De songs die we tijdens de liveshows hebben gehoord, winden er geen doekjes om dat dit een wow-plaatje zal worden. Nog even geduld want II (de titel dus) komt uit op 28 september. Een eerste voorproefje daarvan kun je via de bekende streamingskanalen horen. Chop Chop.

Voor wie ze niet kent, stellen we deze drie Belgen graag nog eens voor, want al bij al gaat het om een supergroep. Drummer Antoni Foscez (Statue), keyboardspeler Hans De Prins (Millionaire) en gitarist Philipp Weies (Manngold) maken instrumentale songs die je keer op keer een trip bezorgen waarbij je het woord afkicken geen seconde in de mond wil nemen. Soms zijn verslavingen nu eenmaal verslavend goed!

Ook Chop Chop valt onder deze noemer. Negen minuten en het enige wat we kunnen bedenken is funky krautrock. Een song die met de minuut dreigender en dreigender wordt. Hell and fury om een blaaskaak te citeren!

Philipp Weies  over deze song: “Chop Chop was een beetje een vreemde eend. Het begon allemaal met een oude drummachine van me die groter was dan een computer. Ik liet het door een filter lopen en zeven minuten lang werd dat almaar gekker en meer vervormd. Toen vond onze keyboardspeler Hans er een geluid bij dat hij meteen een pak versnelde, en wij dachten meteen ‘wow’ – en toen was het een kwestie van dat tempo bij te benen!”

Klik en luister maar, wel niet komen zagen achteraf als je alsmaar die repeatknop gebruikt.

Pre-order hier je cd of lp.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More