Home ReviewsAlbum Reviews DVTCH NORRIS – I’m Sad, I Wanna Make It (Beatville).

DVTCH NORRIS – I’m Sad, I Wanna Make It (Beatville).

by Didier Becu

I’m Sad, I Wanna Make It is de titel van de nieuwe ep van Dvtch Norris. We weten niet of we die titel letterlijk moeten nemen, want de Antwerpse rapper staat inderdaad al een tijdje in de schaduw van zijn copain Coely. Niet dat hij dat tegen zijn zin doet. Wie ooit een optreden van onze Belgische R’nB/hiphoptrots zag, weet waarover we het hebben. Maar, en dat mag ook gezegd worden, Dvtch heeft minstens evenveel recht om nationaal en internationaal door te breken. Of hij die kansen zal krijgen weten we niet, maar na twee jaar stilte wordt dat met deze nieuwe ep meer dan bevestigd. De zes songs op I’m Sad, I Wanna Make It zijn gewoon moddervet.

Antwerp Country Boy valt meteen met de deur in huis. Een song met veel dramatiek. Je bent wie je bent, te nemen of te laten. Een hiphophymne die gedragen wordt door een klagerige gitaar al was het Slash zelve die de snaren bediende. Van een entree gesproken.

Dvtch Norris is een man die van vele markten thuis is en na de wake-up call (sorry) die de eerste song is, gaat het er in Toothpick iets meer gezapig aan toe. Bijgestaan door de Argentijnse Bhavi. Uiterst geschikt voor een zomerhit vinden we.

Sleepless For Days. Een nummer met een titel die alles zegt. Slaapwandelend chillen zonder dat de ogen toevallen. Heerlijk.

Ook de ballen zijn vertegenwoordigd. Sickofallthis is een aanklacht tegen de wereld van vandaag, inclusief het thema van The Message van Grandmaster Flash en een brullende Dvtch Norris die er geen twijfel laat over bestaan: “I’m the greatest…” Internationaal niveau, we zegden het al.

Het dreigende Playground tikt als een tijdbom. Nijdig en recht op zijn doel af. En daar is ze dan, het meisje met de mooiste stem uit Vlaanderen: Coely. Op Magic Carpet weerklinkt nog maar eens dat de twee onafscheidelijk zijn, maar als je ze uiteen trekt, blijft het resultaat nog meer dan verbluffend. Maak ‘em maar groot die Dvtch Norris, anders wordt ie droef.

Facebook

Sloundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More