Home Singles GO! GO!! DURANGO!!! – (Singing Songs Beneath A) Lightbulb

GO! GO!! DURANGO!!! – (Singing Songs Beneath A) Lightbulb

by Bart Verlent

Ook al treedt Thomas Meeuwis al op sinds 2012 onder de naam Go! Go!! Durango!!! toch hebben we acht jaar moeten wachten tot hij zijn debuutsingle uitbracht. Vorig jaar in oktober kregen we de eerste single The Face That You Wear te horen, twee maanden daarna volgde Yours To Ruin. Beide songs nam Meeuwis op in de Big Dog Recording studio met producer Tim Van Doorn.

Ook (Singing Songs Beneat A) Lightbulb kwam tot leven in dezelfde studio. Van Doorn is zelfs te horen op dit nummer, zijn stem weerklinkt hier en daar achterstevoren. Meeuwis krijg ook nog versterking van Tim Beudel op drums en Door Raeymaekers op percussie. Meeuwis zit samen met Beudel en Raeymaekers in een show over Woodstock.

Het lijkt een beetje alsof Go! Go!! Durango!!! verschillende gezichten heeft. In The Face That You Wear hoorden we een folky geluid, bij Yours To Ruin flirtte Meeuwis met americana en in de nieuwe single maken we kennis met de pure pop kant van de band.

Maar deze (Singing Songs Beneath A) Lightbulb is niet zomaar een popsong. Het is kwaliteitspop van de bovenste plank. Meeuwis zorgde opnieuw voor knappe arrangementen en hier en daar voor een bijzondere wending. Als we een vergelijking moeten maken, dan doen we dat graag met de kwaliteitspop van XTC.

We zijn wederom onder de indruk van deze nieuwe Go! Go! Durango! schijf. Alleen zal Meeuwis misschien wel eens moeten beslissen welke richting hij echt uit wil. Catchy songs schrijven, kan hij in ieder geval heel goed.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More