Home Singles GIRLPUPPY – I Wish (Royal Mountain Records)

GIRLPUPPY – I Wish (Royal Mountain Records)

by Hans Verhoeven

Maar eigenlijk heet ze Becca Harvey. Nog piep en uit Atlanta, Georgia wat de hoofdstad van Coca-Cola is en sinds kort ook van Girlpuppy.
Sinds kort, want Becca begon eraan in volle pandemie. Maakte wat plaatjes al komt haar eerste lp pas uit eind oktober. En – nu al verklappen – het is oké om jullie spaarvarkens van inhoud te voorzien. Afgaand op dit, I Wish, tenminste.

Wat wenst ze? Wraak en verzoening en Schuld en Boete. Want iemand deed haar pijn en het zal volgens de video een vriendje zijn geweest. Er zit de verwarrende sfeer van een film als The Virgin Suicides in, er zit een waterval van slaggitaren in en een tekst die er niet om liegt: “I am so angry, but if you called me back, I’d tell you that I love you and I’ve missed you all this time.”

Daar ga je geen Nobelprijs Literatuur mee winnen, misschien die voor Natuurkunde maar Becca hoeft geen ontvangstspeech voor te bereiden. Ach, het is een jong meisje met de problemen van jonge meisjes en zijn we niet allemaal een jong meisje geweest? En nu allen opgelet, er volgt namelijk een mooi woord.
Desalniettemin (dat was het) is dit een goeie, dromerige, spinnenwebachtige single die doet gissen naar wat ze nog meer kan. Even gokken: veel.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More