Home Singles GIMCHI – See You Through (Eigen Beheer)

GIMCHI – See You Through (Eigen Beheer)

by Brent Van Hout

Gimchi is het muzikale geesteskind van Stef Lenaerts en Nicolas Delépine, twee producers uit het Gentse. Een project met als basis geen basis te hebben, wat klinkt dat klinkt, en wat niet klinkt kan toch zo verknipt en geplakt worden om er nog iets van te maken. Van elektronische samples tot de Erhu, een tweesnarige Chinese viool.

(c) Gimchi/ Sara Silva

See You Through, het eerste nummer van hun ep//01, is onmiddellijk al een kwaliteitsvol nummer. De heren laten meteen zien dat ze niet enkel goed zijn in producen, maar dat ze ook kunnen arrangeren. Vanaf de eerste seconde word er spanning opgebouwd, die je in afwachten zetten van een energetische apotheose. En die energetische apotheose komt er. Waar See You Through in het begin simplistisch klinkt, zelfs minimalistisch door het gebruik van drie verschillende loops, bouwt het nummer snel op. Iedere sample, iedere soundscape heeft zijn plek in het nummer, en alles valt als een puzzelstuk netjes in elkaar, wat vooral te merken valt op het einde.

Als je ons moet geloven, dan heeft Gimchi nog veel in petto, we kijken uit naar de rest van de ep!

FACEBOOK

Brent Van Hout

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More