Home Belgisch GILMAN – Sunrise (Eigen Beheer).

GILMAN – Sunrise (Eigen Beheer).

by Bart Verlent

Sander Stuer liet in 2015 voor het eerst van zich horen met zijn project Gilman, als geselecteerde in De Nieuwe Lichting. Stuer nam zijn tijd om aan de muziek te werkten en in de tussentijd werkte hij samen met Sleepers’ Reign en Wanthanee en hij nam de productie voor zijn rekening van het album Cheap Dreams van Jan Verstraeten. Afgelopen lente trok hij naar de Greenhouse Studios in IJsland waar hij Ben Frost en Valgeir Sigurðsson mocht assisteren tijdens de opnames van Swans en Sigur Rós. Na zijn uren werkte hij aan de debuut-ep van Gilman, Vuvu, die in maart van volgend jaar zal verschijnen.

Deze Sunrise is de eerste single uit dat debuut en is al een schot in de roos. Sander heeft een mooie, zalvende stem die perfect past op deze dromerige track vol soundscapes. Het is een intens nummer dat je onmiddellijk bij de keel grijpt en een overweldigende indruk achterlaat.

Gilman heeft met deze debuutsingle veel indruk gemaakt en zo de lat heel hoog gelegd voor de ep die eraan komt. Als alle songs van Vuvu dit niveau halen kan 2020 wel het jaar van Gilman worden.

Je kan Gilman aan het werk zien op:

16/01 – Café Cabron, Antwerpen
21/01 – Barbroos, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More