Home Singles GERT KLEINPUNK – Ramptoeristen

GERT KLEINPUNK – Ramptoeristen

by Nel Mertens

Bommen en granaten zorgen voor gekraak, het vormt de achtergrond van de nieuwe, zacht troostende anti-oorlog-track van Gert Kleinpunk. Hij heeft het over het oorlogsapparaat, wapenhandelaars die slapend rijk worden en wij… wij die de oorlog live op onze smartphone volgen, terwijl we een caffé latte drinken.

Een zoet trage melodie, getokkeld op gitaar, terwijl in de clip settings van speelgoedsoldaatjes passeren, afgewisseld met stills van actuele oorlogsbeelden, die naar het einde toe overvloeien in een liefdevolle vredesoproep.

Gert zingt over de harde harte- en zinloosheid van de oorlog. Maar ook over ons, de afstandelijke westerlingen op veilige afstand die bijna ongevoelig worden voor de o, zo toegankelijke oorlogsbeelden. Als Ramptoeristen. Een kleine protestsong als deze poogt ons wakker te schudden!

Ramptoeristen is digitaal verschenen en zal je eind 2024 ook terugvinden op het nieuwe album waaraan deze kleinpunker volop aan het werken is.

Op 1 december kan je Gert Kleinpunk live aan het werk zien in het zaaltje van Buurtcomité Kessel-Lo, waar hij eigen werk, maar ook covers van Armand, Robert Long, Kris De Bruyne, Jules De Corte en Jan De Wilde zal brengen.

Hij deelt er het podium met Ezra, Frans en Ann van Late Again, die country, bluegrass en americana brengen.

Bandcamp Website Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More