Home Singles GERONIMO & LUIS PEIXOTO – Bridges

GERONIMO & LUIS PEIXOTO – Bridges

by Ann Cnockaert

Net zoals bloed kruipt waar het niet gaan kan, laat ook muziek zich niet aan banden leggen. Creatieve musici laten zich niet tegenhouden en al zeker niet door een virus. Laat dit nu net het verhaal zijn van Geronimo en Luís Peixoto en hun nieuwe single Bridges.

Geronimo is het soloproject van Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar, Hot Griselda, Spilar). In 2021 bracht hij zijn tweede solo album Run High uit. Met Geronimo experimenteert Jeroen veel met het mixen van genres, altijd op zoek naar een
energieke sound.

Luís Peixoto is een Portugese mandolinespeler die reeds meespeelde in verschillende internationale projecten (Stockholm Lisboa Project; Anxo Lorenzo Trio; e.a.). Hij haalde met zijn laatste album Geodesia de top 10 van de world music charts Europe.

Tien jaar geleden leerden ze elkaar kennen op het Andanças festival in Portugal, en sindsdien volgen ze elkaars werk. Beide heren hebben een gelijkaardige visie in hun benadering van traditionele muziek waarbij akoestische snaarinstrumenten worden gemengd met elektronische elementen, en maken graag folkmuziek met een eigen signature good vibe.

De single Bridges is het resultaat van een samenwerking waarbij ze elk vanuit hun eigen studio werkten aan het nummer. In een tijd waarin reizen niet zo evident is, en er wat meer tijd is om thuis aan nieuwe dingen te werken, slaan ze met dit nummer eindelijk een brug tussen de muziek die ze elk maken. Hun muziek heeft altijd al veel raakvlakken gekend, maar Bridges is de eerste keer dat deze twee solo-projecten elkaars muzikale wereld echt binnentreden en zo tot een nieuwe stomende track komen. Folkpower!

Geronimo: Facebook website

Luís Peixoto: Facebook website

Streaminglink

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More