Home Singles GERALDINES – Rather/Succumb (UhmYeahSure Records)

GERALDINES – Rather/Succumb (UhmYeahSure Records)

by Bart Verlent

De Mechelse band Geraldines speelde zijn eerste show in 2013 maar deze kerels hebben hun tijd genomen om te rijpen en pas zeven jaar later een debuutplaat los te laten op de wereld. Helaas was het in het gezegde jaar 2020 dat de debuutplaat Never Worry Always Worry het licht zag, toevallig ook het covid jaar… Uit frustratie trokken de bandleden in 2021 de stekker eruit. Maar gelukkig staat Geraldines er terug met nog meer energie en inspiratie.

© Geraldines

In het najaar mogen we het tweede album Real Dinges (anagram van Geraldines) verwachten waar maar liefst 20 nummers zullen opstaan. Het zijn wel vrij korte songs. De insteek van de plaat was om er ‘het vet af te snijden’, de beste ideeën over te houden en volledig hun eigen ding te doen. Omdat het zo’n korte tracks zijn, lossen ze ineens twee nieuwe nummers.

Rather en Succumb duren samen nog geen drie minuten, dus het zijn echt wel enorm korte songs maar dat is eigenlijk op zich helemaal geen probleem. Rather is een zalige slackersong die dicht in de buurt komt van Ween. We hebben het gevoel dat het nummer gaat uitbarsten maar dan ineens is het gedaan…Dus zetten we snel Succumb op en daar krijgen we terug die meeslepende slackersound die heel overtuigend klinkt.

Het is eigenlijk een heel verfrissend concept. Tony Molina doet dit al jaren al zeer succesvol. We weten dat Geraldines echt wel geweldige songs schrijven en op deze unieke manier maakt dat evenveel indruk. Real Dinges zou echt wel eens een hele straffe plaat kunnen worden, net zoals zijn voorganger.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More