Home Singles GEORGIA – Running Up That Hill (Kate Bush cover) (V2)

GEORGIA – Running Up That Hill (Kate Bush cover) (V2)

by Bart Verlent

Een cover uitbrengen is vaak heel riskant, er zijn altijd fans die houden van het origineel, hoe goed de cover ook mag zijn. Georgia neemt toch het risico en dan nog wel met een nummer van icoon Kate Bush.

(c) Georgia

Georgia is de dochter van Neil Barnes, één van de oprichters van Leftfield. Ze is bekend voor haar catchy dancehits waarop ze alles zelf inspeelt. Ook tijdens liveoptredens begeleidt ze zichzelf. Vorig jaar brak ze door met About Work The Dancefloor en ze is ook te horen op het nieuwe Gorillaz-album waarin ze samenwerkt met de legendarische Joy Division/New Order bassist Peter Hook (in het nummer Aries).

Deze Kate Bush cover speelt Georgia al een tijdje live. Recent verscheen er een nieuwe versie van haar album Seeking Thrills, waarop deze cover terug te vinden zal zijn samen met een aantal remixen van andere nummers.

Georgia bleef al bij al vrij trouw aan het origineel. Het is natuurlijk moeilijk om iets te verbeteren aan een nummer dat eigenlijk perfect is. Wel stak ze de klassieker in een eigentijds jasje. De Londense zangeres is vocaal echter niet zo sterk als Bush en heeft geprobeerd om, door middel van allerlei stem-effecten, die beperkingen wat te verbergen.

Of deze versie nu echt de geschiedenisboeken zal ingaan betwijfelen we ten zeerste. Voor Georgia zelf is dit nummer een ode aan haar muzikale heldin. Wat op zich een mooi gebaar is. We zullen deze versie echter snel vergeten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More