Home ReviewsAlbum Reviews HET CHARME OFFENSIEF – Alle Dagen Leven

HET CHARME OFFENSIEF – Alle Dagen Leven

by Bart Verlent

De nieuwe band Het Charme Offensief tracht door middel van muziek, poëzie en podcasts hoopvolle dingen te maken in een tijd waar hoop soms zoek is. Het collectief bestaat uit rapper, slamdichter, schrijver en workshopgever Jan Asselberghs aka Petit Jean, gitarist en zanger Jules Van Rompaey, zanger en ukulele speler, televisie redacteur en scenarist Robbe Boons en gitarist en producer Niel Soetaert aka Witty Quill (The Color Grey, Safi en Jokke). Dit kwartet maakt Nederlandstalige rap à la Brihang met poppy gitaarlijnen in de lijn van Jack Johnson en zelfs een snuifje rock.

(c) Het Charme Offensief

Alle Dagen Leven is de debuutep van Het Charme Offensief en die klinkt alvast vrij indrukwekkend. Er zijn weing bands of artiesten die zo kleurrijk klinken als dit viertal. Op deze ep staat geen pure hiphop maar wel vrolijke Nederlandstalige funky pop met lekkere rhymes en catchy refreinen. Af en toe komt er een stevige gitaarsolo de boel wat opfleuren zonder dat deze het geheel omverblaast. Ook tekstueel bewandelt deze band niet de stereotype wegen maar krijgen we wel lekkere flows die diep gaan en die de muziek perfect aanvullen.

Met deze ep heeft Het Charme Offensief de perfecte soundtrack voor de zomer afgeleverd. Alles klinkt fris en fruitig. Eigenlijk zou deze vrolijke bende op elk zomerfestival moeten staan met deze zalige songs.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More