Home Singles GAÏSHA – Ana Aïcha (Zephyrus Records)

GAÏSHA – Ana Aïcha (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Zangeres Aicha Haskal groeide op in een familie waar vrouwen geen muziek mochten maken. In het geheim werd ze op haar 16de lid van de Brusselse hiphopscene. Toen ze wat ouder werd, mocht ze deelnemen aan de volwassen wereld van de klassieke Arabische muziek. Dankzij haar doorzettingsvermogen is ze nu de leading lady van band Gaïsha. De groep brengt een eigenzinnige mix van Oosterse en psychedelische grooves. 

In april 2023 verschijnt het debuutalbum van de band, Ana Aicha is er het tweede voorsmaakje uit. Aïcha betekent letterlijk “vrijheid”. Met dit nummer wil ze haar stem laten horen en een protest uitbrengen tegen de onderdrukking van de vrouw.

Gaïsha combineert Oosterse en psychedelische invloeden met surf. Het lijkt wel of Dick Dale verloren liep in een Oosterse film. En dat zorgt voor een catchy song waar je onmogelijk kan op stil zitten.

Aicha kon geen beter nummer kiezen om haar protest mee uit te zingen. 

Gaïsha zet met deze single een aanstekelijk song neer en laat nogmaals horen hoe de samenwerking tussen verschillende culturen iets unieks kan voortbrengen.  

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More