Home Belgisch FUNDISC – Behind The Scene (Eigen Beheer)

FUNDISC – Behind The Scene (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Pieter Van Vaerenbergh maakt deel uit van de Molse indierock sensatie Glowlane. Maar hij had nog wat tijd over en begon in augustus een combinatie van disco, dance en funk te maken samen met zangeres Rhani Van de Poel onder de naam Fundisc.

(c) Fundisc

Onder het motto: “Put on your dancing shoes and dance aunt corona away”, is hier de eerste single Behind The Scene. Het begin lijkt op een compositie van Giorgio Moroder, maar wat verder volgt zijn allemaal regels uit het “disco boekje”, een funky basje en Neil Rogers gitaarlicks, een simpele drum en natuurlijk niet te vergeten af en toe wat blazersarrangementen om de boel op te fleuren. Voeg daar dan nog een refrein met slechts en paar woorden aan toe die vertolkt worden door een straffe zangeres.

Met andere woorden Behind The Scene is een standaard dancenummer dat op de dansbenen mikt. Verwacht een catchy en easy going nummer, gewoon niet nadenken en “dance corona away”.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More