Home Singles FULCO + TELETEXT – Cirkeldier Daniël (Small Art Records)

FULCO + TELETEXT – Cirkeldier Daniël (Small Art Records)

by Bart Verlent

Vorig jaar was Teletext (het project van Leonore Spee en Sascha Bornkamp) Artist in Residence in de Brusselse muziekclub Volta. In samenwerking met onder andere Fulco Ottervanger, Simon Michelena, Dolly Bing Bing en Michaël Lamiroy dook het duo in de oudst overgeleverde volksliedbron uit Antwerpen: Het Antwerps Liedboek. De samenwerking tussen Fulco en Teletext verliep zo goed dat de Nederlandse multi-instrumentalist, zanger en componist de dames vroeg om mee te werken aan zijn nieuwe single.

© Fulco & Teletext

Toen Fulco met de dames van Teletext de studio indook voelden ze meteen een klik. Geïnspireerd door een middeleeuwse songtekst maakten ze Cirkeldier Daniël. Het nummer gaat over een man die telkens weer dezelfde fouten maakt, tot hij in een staat van genade het licht ziet. Mensen die Fulco al eens live aan het werk gezien hebben zullen de song wel herkennen aangezien het al een tijdje in zijn setlist zit.

Cirkeldier Daniël is een aanstekelijke synthpopsong met een funky inslagje. De dames van Teletext vullen Fulco perfect aan met hun vrolijke, heldere stemmen. In de outro muteert Fulco in een passionele Prince die zicht volledig geeft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More