Home Belgisch FRIMOUT – Eenzame Reiziger (feat. El Javi)

FRIMOUT – Eenzame Reiziger (feat. El Javi)

by Jochen Sansen

Frimout is terug in de muziekwereld geland na een radiostilte van 1,5 jaar. De Nederlandstalige popband nam de tijd om samen met producer Steve Willaert een moderne, internationale sound uit te werken. Het eerste resultaat kunnen we proeven in hun nieuwe single Eenzame Reiziger.

© Frimout

Het nummer is een frisse feelgood song geworden. Frimout mag dan wel voor een ander geluid kiezen, hun gevoel voor catchy refreinen hebben ze niet verloren. De zeskoppige band gaat hierbij verder op de vibe van het nummer Copacabana dat ze eerder uitbrachten. De drums werden ingeruild voor een moderne elektronische drumbeat. Daarnaast kunnen we genieten van het prachtige flamenco gitaarspel van El Javi.

El Javi is een Amerikaanse beroepsmuzikant die Frimout frontman Stef Willems eerder op een open mic avond in New York leerde kennen. Toen Stef El Javi hoorde spelen was hij tot tranen toe beroerd. Dankzij deze ontmoeting kunnen wij ook genieten van de zuiderse flamenco klanken. El Javi voegt eerst subtiele riffs toe aan het nummer om dan open te barsten in een kleurrijke solo.

Deze ingrediënten vormen samen een potentiële zomerhit. We hopen hen dan ook deze zomer eens tegen te komen op een zonnig optreden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More