Home Belgisch FRAYHM – Heart; Feelingly (Eigen Beheer)

FRAYHM – Heart; Feelingly (Eigen Beheer)

by Nicolas Van Belle

Heart; Feelingly is de nieuwe release van Frayhm. Frayhm is, naast onder andere Len Rosehart, één van de projecten van de veelzijdige muzikant Reindert Spanhove. Waar Reindert in zijn uiteenlopende gedaanten verschillende muziekwerelden verkent, ligt de nadruk bij Frayhm vooral op het elektronische.

Frayhm creëert een eigenzinnig universum waarin hij het excentrieke, de wereld daarbuiten en het unieke samenbrengt. De wereld van Frayhm is er een waar rede en droom terug samenkomen en waar plaats is voor schoonheid en sereniteit. De muziek heeft te maken met verbinding vinden met jezelf en de moed en sterkte vinden om te zijn wie je wilt zijn. Het lijkt alsof Spanhove ons de weg wilt tonen naar hoe het anders kan.

Het is ontzettend fijn hoe de muziek van Frayhm de zwaarte van het alledaagse verlicht. Mooi is de afwisseling tussen samples en beats, tussen elektronisch en akoestisch. Daarenboven bouwt hij het nummer langzaam op door steeds subtiele muzikale kleuren toe te voegen zodat je nooit overdonderd wordt met informatie.

Reindert Spanhove streeft naar een evenwichtig gebruik van het muzikale materiaal. Gitaar-, piano- en fluitsamples verdwijnen zo soms naar de achtergrond om op andere momenten weer naar de oppervlakte te komen. Alles spaarzaam afgewisseld met samples, beats en vooral ruimte.

Kleine, verrassende details krijgen in Heart:Feelingly soms de overhand om nadien een plaats in te nemen binnen het grotere geheel. Op het einde van het nummer komen die dan allemaal samen tot een muzikaal hoogtepunt.

Uiteraard zal iedereen het nummer op een andere manier ervaren. Bij ons wekte het interessant klankspectrum vooral kleurrijke mijmeringen op die even onze dag vulden met een fijn en warm gevoel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More