Home Belgisch FORTRESS – Palm Trees (N.E.W.S.).

FORTRESS – Palm Trees (N.E.W.S.).

by Didier Becu

“Fortress is een band waarvan je binnen de kortste keren hoort dat ze op de rand van de grote doorbraak staan.” Dat waren letterlijk de woorden die we afgelopen zomen schreven over Fortress toen we het over hun single Endless Road hadden.

(c) :FORTRESS

Wie weet gebeurt dat dit jaar wel, want met Palm Trees hebben Ruben den Brok, Hanne Torfs en Anke Verslype weer een synthpopparel klaar waar je duimen en vingers van aflikt. Torfs ken je natuurlijk van School is Cool of van de talrijke theatergezelschappen waar ze bij betrokken is, maar Fortress is duidelijk haar ding.

Palm Trees is een typische Fortress-song. Een liedje over een verloren liefde aan de andere kant van de oceaan waarbij de vurige hoop ontstaat dat er een soort van eiland bestaat. Palmbomen in je hoofd dus, of hoe de wereld er van een dagdromer soms uitziet. Muzikaal schetst de song zich tussen breekbare toegankelijke synthpop en het mysterieuze wat zo eigen is aan zo veel IJslandse bands. Ideaal plaatje voor deze warme winterdagen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More