Home Singles FORGET SOON STARGAZER – Common Sense (Feel Like Friday Records)

FORGET SOON STARGAZER – Common Sense (Feel Like Friday Records)

by Bart Verlent

Forget Soon Stargazer is het soloproject van Willem Schellekens die ook deel uitmaakt van The Lighthouse. Begin vorige maand debuteerde Schellekens met de cover van I Will Follow You Into The Dark van Deat Cab For Cutie. In april volgend jaar verschijnt de debuut-ep What If We Weren’t, die ingeblikt werd in de Antwerpse Kabaal Studio en waar de Nederlandse producer Wouter Vingerhoed (Blanks, Chef’ Special) achter de knoppen zat.

(c) Forget Soon Stargazer

Common Sense is het eerste voorproefje uit de te verschijnen ep en gaat over opgroeien en je plaats vinden in de wereld. Dat dit allemaal niet eenvoudig is heeft Willem proberen verwerken in het robuuste karakter van de song.

We kunnen moeilijk zeggen dat Forget Soon Stargazer muzikaal in dezelfde lijn ligt van The Lighthouse. Die laatste maakt eerder indiepop terwijl Schellekens er voor zijn soloproject voor koos een meer avontuurlijke kant op te gaan.

Willem haalde voor Forget Soon Stargazer inspiratie bij bands als The 1975, The Japanese House, No Rome en Francis And The Lights. In deze single horen we echter toch vooral de invloed van Bon Iver. Common Sense klinkt niet zo vlak als de bands waar hij zijn inspiratie haalt. Met diverse geluidslagen gaat Forget Soon Stargazer veel dieper en brengt zo een song met een sterk eigen geluid.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More