Home Singles FORESTER – Smile

FORESTER – Smile

by Bart Verlent

Nadat Wout Vantieghem op het podium te zien was als acteur en als gitarist van Bossuit en de metalband Scutigera, begon hij drie jaar geleden zelf nummers te schrijven en uit te brengen onder de naam Wout. Hij bracht twee singles uit die de aandacht trokken van Michiel Libberecht (Mooneye). De frontman van Mooneye coachte Vantieghem bij het maken van zijn debuutep. Wout trok naar de studio met producer Mathias Stal (Kids With Buns), gitarist Thomas De Schepper en drummer Emilio De Temmerman.

© Forester

Smile is de eerste single van de debuutep Laughing In The Mirror die binnenkort verschijnt onder de nieuwe projectnaam Forester. Het nummer gaat over blijven doorgaan op een slecht moment. Het is gebaseerd op het verhaal van Sisyphus, de man die een steen op een berg moet rollen maar steeds opnieuw moet beginnen. Soms voel je je niet goed in je vel en moet je toch blijven doorgaan, dat was zeker zo tijdens de bijzondere coronaperiode.

Het is een erg aanstekelijk nummer waar we vrolijke Britpop in horen die dicht in de buurt komt van The Kooks. Na één beluistering zit het nummer in je hoofd en blijft het heel de dag hangen. Dan weet je dat deze kerel catchy songs kan schrijven. De brede arrangementen laten het nummer volledig open bloeien.

Met Wout bewijst Vanthiegem dat hij talent heeft, met Forester bevestigt hij dat talent en groeide hij nog als songschrijver.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More