Home ReviewsAlbum Reviews BAT EYES – S/T (PIAS/UhmYeahSure Records)

BAT EYES – S/T (PIAS/UhmYeahSure Records)

by Bart Verlent

Vroeger maakte zanger/gitarist Koen Wijnant aanstekelijke liedjes met de Arquettes. Ze maakten twee prachtige albums die zeker te weinig aandacht kregen. De Arquettes zijn ondertussen al een tijdje opgedoekt maar Wijnant heeft sinds 2019 een nieuwe band Bat Eyes met Luna De Bruyne, Tomas Serrien en Birger Armeys. Hun debuutsingle Loria was vorig jaar een klein hitje maar vooral een heel straffe song.

© Bad Eyes/ Daniil Lavrovski/ Artwork: Ashkan Harati

Nu is er eindelijk de debuutep van Bat Eyes waar natuurlijk ook het straffe Loria op terug te vinden is. Ook de andere straffe singles, die misschien minder aandacht kregen op de radio maar ook van zeer hoog niveau zijn, staan erop. Openingstrack Belly is gewoon perfecte slackerrock, op Saving Up laat Bat Eyes horen dat ze uptempo ook kunnen scoren en de nieuwe single I Don’t Mind laat een meer ingetogen kant van Bat Eyes horen die zeker te pruimen valt.

Wijnant maakt met zijn collega’s een link tussen 90’s indierock van Teenage Fanclub, The Posies en Lemonheads en de sublieme klanken van Big Star. Daar kunnen we moeilijk geen vreugdekreten bij slaken. Deze ep heeft maar één klein minpuntje, het zalige You’re The Breeze kreeg er geen plaats op, maar dat is dan ook het enige minpunt.

We zijn zeker te spreken over deze debuutep van Bat Eyes met vier prachtige pareltjes die schreeuwen om meer, veel meer van deze zalige band.

Deze ep is nu digitaal verschenen en vanaf 15 november is ze gelimiteerd verkrijgbaar op vinyl die je nu al kan reserveren via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More