Home Belgisch FOREST/MOUNTAIN – Nekslag

FOREST/MOUNTAIN – Nekslag

by Ann Cnockaert

Forest/Mountain, een instrumentaal postrock/metal trio uit Noord-Limburg, laat vanuit de betoverende omgeving van de Lommelse Sahara krachtige riffs op je afstormen als een onverwoestbare muur.

Hoewel hun laatste ep Prisma al uit 2018 stamt, brengen ze nu een nieuwe videoclip uit bij het nummer Nekslag dat op deze ep te vinden is.

Nekslag duikt diep in de tegenstrijdigheden van het menselijk bestaan en onze impact op de aarde. Het begint met de geboorte van de mens en ontrafelt gaandeweg hoe wij actief bijdragen aan onze eigen ondergang door middel van oorlog, armoede, dierenleed, klimaatverandering, economische crisis, werkloosheid, racisme, discriminatie, homofobie, sociale media impact, pandemieën zoals Covid-19, ontbossing, vervuilende industrieën, oceaanvervuiling en meer.

De video haakt in op de bekende uitspraak van voormalig president Jimmy Carter, waarin hij opmerkte dat “de menselijke identiteit niet langer wordt gedefinieerd door wat men doet, maar door wat men bezit”. Deze krachtige boodschap vormt de rode draad door het verhaal van de clip, die kijkers uitnodigt tot diepere reflectie over onze eigen identiteit en de impact van onze levensstijl op het milieu.

De dreigende, maar meeslepende baslijn weerspiegelt nauwkeurig de sfeer van het nummer. Het thema van het lied blijft helaas, zelfs na zes jaar, zeer actueel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More