Home Belgisch FOREST/MOUNTAIN – Prisma (Eigen Beheer).

FOREST/MOUNTAIN – Prisma (Eigen Beheer).

by Stef Pennemans

Het Lommelse Forest/Mountain brengt hun ep Prisma uit. Het instrumentale trio brengt een mix van post-rock en metal. Dromerige en intieme passages wisselen af met krachtige muren van geluid. Een vingervlugge combinatie van ruw en teder.

Prisma staat volledig in het teken van het drietal hun zandrijke thuishaven Lommel. Hier halen ze ook steeds hun inspiratie uit. De naam van het album is een verwijzing naar de glazen toren in Lommel. Forest/Mountain weet de sfeer van hun opvallende songtitels tot leven te brengen. Een trip van emoties doorheen het melancholische Elandstrand en het agressievere en ruigere Nekslag, waarin metal de overhand neemt.

De enige vorm van tekst op de ep is de wereldberoemde speech van ex-president Jimmy Carter. ‘Human identity is no longer defined by what one does, but by what one owns.’ Als dat bezit gaat over een ruimteschip aan effectpedalen weten we wat de identiteit van Forest/Mountain is, sfeerscheppende creativiteit.

Facebook
Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More