Home Singles FORBID OAKS FEAT. JEE KAST – Cruciaal

FORBID OAKS FEAT. JEE KAST – Cruciaal

by Bart Verlent

Martijn Vanbuel, Bert Hornikx en Tim Finoulst vormen samen het trio Forbid Oaks. Ze werken hun nummers altijd uit met gastartiesten gaande van pop, folk naar jazz en postrock tot neo-klassiek. Voor hun nieuwe single werkten ze samen met de Hasseltse dichter/woordenkunstenaar Joost Stockx, alias Jee Kast.

Cruciaal ontstond uit een arrangement op Come Sunday van Duke Ellington. Het werd verder ook beïnvloed door Massive Attack en Tortoise. Voeg daar tenslotte de woordenstroom van Jee Kast aan toe die wel iets weg heeft van Kae Tempest. Er is ook een link met de sociaal-politiek geëngageerde muziek van Charles Mingus en zijn zoon Eric.

Cruciaal is een maatschappijkritisch nummer met een passende videoclip en een website waarop Jee Kast zijn tekst nog eens extra in de verf zet. Muziek en tekst zijn dan ook het perfecte pakketje. De muziek is meeslepend en gedreven net als de woorden die ons hedendaagse leven stevig onder de loep nemen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More