Home Belgisch FLEDDY MELCULY – Dudedeedurtwo (Sony Music Entertainment)

FLEDDY MELCULY – Dudedeedurtwo (Sony Music Entertainment)

by Geert Mertens

Fleddy Melculy gaat op de nieuwe single Dudedeedurtwo – spreek uit als “doe die deur toe” – helemaal de hiphoptour op. Een weliswaar schijnbaar elektronische baslijn die zo van The House Of Pain of Cypres Hill kon zijn en dito drums, tot in het refrein de zware gitaren boven worden gehaald en er Limp Bizkit-gewijs kan gejumpt worden.

Herinner je de film Judgement Night en de bijhorende soundtrack. Het nummer had er niet op misstaan. En ondertussen geven ze een gouden tip om te besparen op energie.

“Wat is er hatelijker dan mensen die ergens binnenkomen en achter hun gat de deur niet toe doen, terwijl de energiebedrijven intussen handenwrijvend hun centen zitten te tellen”, klinkt het bij de band.

Je kan zeggen wat je wil maar Jeroen – Fleddy Melculy – Camerlynck blijft tegen een hoog tempo aanstekelijke nummers produceren. Soms heb je iets van: “Ah, dit hadden we al eens gehoord”, maar evengoed komt hij verrassend uit de hoek zoals met Dudedeedurtwo.

Ongetwijfeld wordt het tijdens optredens een topper! Op 31 maart komt hun vierde studio-album Antichlist uit. Probeer ook de videoclip uit te kijken zonder draaierig te worden.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More