Home Singles FERNANT ZESTE – Sax With The DJ

FERNANT ZESTE – Sax With The DJ

by Nel Mertens

De Gentse blueszanger Fernant Zeste (a.k.a. Jonathan Scheerlinck) laat zich deze keer zonder één woord horen.
Dromerig wild klinken de snaren van Fernant Zeste in zijn nummer Sax with the DJ (van de ep The DJ, 2022), met diep trillende bastonen. Het is saxofoniste Petra Bärenwald die daar een zwoele sax-impro over drapeert en zo twee instrumenten versmelten tot een uitdagende track, vol gemoedsbewegingen.

Het nummer is een eerbetoon aan Diego Joosten, een kunstenaar die Scheerlinck enorm apprecieert omwille van zijn aanpak, zijn manier van schilderen: abstract en vrij, spontaan en intuïtief.

In de bijhorende – redelijk fantastische – videoclip zien we performance artieste Ingrid Roosemondt, voor een achtergrond vol kunst van Joosten, die ongegeneerd, schaamteloos en bh-loos met haar performance in de videoclip nog meer emoties toevoegt aan dit nummer en zélf een levend kunstwerk is! Emoties van genot, verleiding, maar vooral ook de eenzaamheid, verdriet, wanhoop… die er op volgen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More