Home Singles FATHER JOHN MISTY – Q4 (Bella Union/PIAS)

FATHER JOHN MISTY – Q4 (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Yes, ons favoriete zeemzoete crooner komt met een nieuw album. Josh Tillman, beter gekend als Father John Misty maakt al sinds 2006 knappe, rijke composities die een combinatie zijn van pop, folk, rock en americana en dat doet hij met zijn warme stem, die regelmatig wordt vergeleken met die van Elton John. In een ver verleden was Tillman ook drummer bij Fleet Foxes maar sinds 2012 focust hij zich volledig op zijn solo carrière.

© Ann Cnockaert

Op 8 april verschijnt het vijfde Father John Misty album Chloë Ant The Next 20th Century dat hij opnieuw inblikte met zijn vaste producer/muzikant Jonathan Wilson. In december kregen we een eerste teaser met Funny Girl, een nummer dat Tillman opnam met een orkest waar hij zijn zeemzoete stem mooi op kon neerleggen. Met Q4 houdt hij het meer basic, ook al pakt hij uit met brede strijkersarrangementen.

Q4 is echt weer een ouderwetse Tillman song die af en toe bombastisch uit de hoek komt maar bij Misty klopt dat dan ook weer. Niks is over the top of kitscherig. Het is weer een pakkende mooie song die de kwaliteit van deze singer-songwriter mooi in de verf zet.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More