Home Belgisch CONCERTTIP: GLUM LORD + RÖT STEWART + DEAD NEANDERTHALS Kortrijk, The Pit’s (10/5/2024)

CONCERTTIP: GLUM LORD + RÖT STEWART + DEAD NEANDERTHALS Kortrijk, The Pit’s (10/5/2024)

by Patrick Bruneel

Patrick Goes 60
Een verjaardag is een verjaardag, ook als het de mijne is. Meestal doen we niks speciaals, een dag als zovele andere. Die zestigste is een ander paar mouwen. Die zet toch wat radartjes in beweging in het zich jong voelende brein met een ouder wordend lijf en dan mag het al eens iets meer zijn. Het is een kleine drie decennia geleden dat we nog eens een show boekten, dus waarom zouden we niet om onze vogeldag te vieren (niet op de exacte dag wegens makkelijker voor de bands) nog eens een eclectische affiche samen stellen.
Et voilà.

Het Nijmeegse éénbaardsproject Glum Lord (Otto Kokke) mag de avond openen met een korte maar krachtige portie harsh noise waar onze jongste blij van wordt. Oortjes uitkuisen alvorens de switch te maken naar Röt Stewart.

Kortrijkse punktrots de Röt werd al maanden geleden gevraagd om op onze vogeldagaffiche te staan, kwestie dat we zo konden vermijden dat ze het zot in hun kop zouden krijgen en ermee zouden ophouden. Dat zouden we namelijk nooit toestaan. En zie, de band is nog verder geëvolueerd en heeft zelfs een langspeler opgenomen die door het jonge Pang Pang Records wordt uitgebracht. Jammer genoeg nog niet verkrijgbaar op deze heuglijke dag maar zeker nog dit kalenderjaar op ons bakkes. Hen verder voorstellen hoeft uiteraard niet.

Afsluiten doen we met een serieuze kers op de taart. Een band die we al een paar keer zagen en waar we zelf nooit genoeg van kunnen krijgen. Dead Neanderthals, het duo bestaande uit Otto Kokke (synths, vroeger saxofoon, misschien nu ook wel) en drummer René Aquarius uit Nijmegen mogen zodoende eindelijk eens het podium van de Pit’s betreden. We volgen de band al sinds hun allereerste muzikale exploten en hoewel de band steevast blijft vernieuwen, blijven we fan. Van vroege ultrakorte geluidsexplosies in de stijl van Painkiller tot trippy dronestukken van een half uur, de band draait er zijn hand niet voor om. Dit jaar komen er verschillende nieuwe albums uit, met telkens een compleet ander geluid. Het is ook voor ons een raadsel wat ze op deze dag zullen brengen. Het maakt ons niet uit, het zal goed zijn, zoals altijd.

DJ Kandaniewastiller zorgt voor deuntjes voor en na.

Deuren: 19h
Leden: 8€ / Niet-leden: 10€ / Studenten: voor nieten

Glum Lord: Bandcamp / Facebook
Röt Stewart: Bandcamp / Facebook
Dead Neanderthals: Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More