Home Singles FAT TROUT TRAILER PARK – Salt (22Twenty)

FAT TROUT TRAILER PARK – Salt (22Twenty)

by Bart Verlent

Op 28 oktober verschijnt de debuut-ep van Sean Raab alias Fat Trout Park. Raab maakte vroeger furore met Wooly Malmoths maar nadat die band uit elkaar ging verkaste hij naar New York en begon hij muziek te maken onder de naam Fat Trout Trailer Park. We hebben nu al vier singles uit het debuut gehoord die allemaal verschillend klinken. Er lijkt geen lijn te trekken in de sound van Fat Trout Trailer Park. Het enige kenmerkende is dat Raab goed weet hoe hij een song moet schrijven en deze boeiend kan houden tot de laatste noten.

(c) Fat Trout Trailer Park

Dat is met deze single nummer vijf, Salt, niet anders. Op zijn vorige nummers hoorden we een mix van psychedelica, experimentele electro, rock-‘n-roll, glamrock, grunge, dreampop en ordinaire pop. Zoals te verwachten was, gaat Sean met Salt een andere weg op. Tegenover zijn vorige werk klinkt deze song het donkerst van allemaal. Het nummer opent met gitaren die vrij zwaar en log klinken, laten we het gothic grunge noemen, en deze worden gecombineerd met zenuwachtige drums die het nummer een nog meer dreigend tintje geven.

Na drie minuten van spanning ontploft het nummer met overstuurde gitaren en een roepende Raab. Deze song zou zeker niet misstaan in het oeuvre van Nine Inch Nails, want hier horen we diezelfde dreiging en Sean wil net als Trent Reznor experimenteren met electro en donkere gitaren. Salt gaat dan ook over de conservatief gelovige opvoeding van Raab en hoe hij dat pad verlaten heeft om zijn eigen weg te volgen. Op de één of andere manier past de muziek dan ook perfect bij dit onderwerp.

Nu de vijfde single van Fat Trout Park uit is, weten we ongeveer hoe de debuut-ep zal klinken. Raab wil met elk nummer een nieuw verhaal schrijven met een totaal ander geluid. Hij zal dan ook altijd blijven verrassen met originele composities. Ook al horen we in Salt de invloed van Nine Inch Nails, toch vinden we ook de eigenwijze stempel van Sean Raab in deze straffe single en dat is op zich al een heel goed teken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More