Home nieuws Uitheems Geduister #105

Uitheems Geduister #105

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Internationaal geroddel laten we aan de boekskes over… maar met evenveel spanning en in opkomende donkerte van koudere dagen, serveren we warm knetterend het Uitheems Geduister van deze week, met nieuws van Kiss Of The Whip, Sinéad O’Connor, NNHMN, Dissonance, Machinefabriek, PVA en Vazuum.

KISS OF THE WHIP
Zeer toegewijde elektronica krijgen we van Kiss Of The Whip uit Philadelphia (USA), de darkwave act van Tristan Victor. Hij bracht een videoclip uit bij de track We’re Not Here, een nummer over zich terugtrekken uit de maatschappij, dat sinds dit jaar, een universeel gedeelde ervaring werd, zoals Victor uitlegt:

“Er zijn er heel wat onder ons die vervreemd zijn geraakt van anderen en in isolement lijken te vervagen, als een soort verdwijning. Sommigen hebben het geluk gehad een metgezel te vinden – een partner, een dier of een andere betekenisvolle aanwezigheid – met wie ze deze verdwijning samen kunnen beleven. Ik schreef het titelnummer We’re Not Here over de mooie, pijnlijke ervaring van het niet langer alleen zijn, terwijl je nog steeds verdwijnt uit de massa.” Een emotionele, koude track in een warm samengaan tussen elektronica en snaren!

We’re Not Here is het titelnummer van Kiss Of The Whips nieuwe album, dat op 23/10 digitaal, op cd en vinyl verschijnt bij Cold Transmission Records. Je kan het album reeds bestellen via het label of via Bandcamp.

Facebook / Website / Soundcloud / Twitter / Instagram / Bandcamp