Home Singles FANTOM – Massacre

FANTOM – Massacre

by Ann Cnockaert

In maart lanceerde Fantom zijn eerste single Illuminati. In zijn tweede single Massacre zingt Fantom over homofoob geweld. Het nummer verschijnt net voor IDAHOT (17 mei), de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie.

© Ines Vansteenkiste-Muylle

Waar we bij Illuminati nog getrakteerd werden op opzwepende beats, ligt de focus bij Massacre meer op de tekst. Het nummer heeft een aanstekelijk popgeluid dat een breder publiek zal aanspreken.

Over de song vertelt Fantom: “Als jong, queer persoon kom ik vaak in zeer beangstigende situaties terecht, waarbij ik op basis van mijn verschijning en seksualiteit wordt bedreigd of aangevallen. Massacre is geïnspireerd op een specifieke avond in Brussel, waarbij ik door een groepje jongeren werd achtervolgd. Met dit nummer verwerk ik enerzijds die ervaring, maar ik probeer mezelf vooral ook een hart onder de riem te steken. Mijn seksualiteit of verschijning mogen niemand het recht geven om mij te discrimineren. Ik ben wie ik ben en dat leef ik dankzij dit nummer nog meer dan te voren.”

Een mooie boodschap waarin veel queer mensen zich zullen herkennen.

Facebook – Instagram – Twitter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More