Home Singles FANTOM – Illuminati

FANTOM – Illuminati

by Kennet De Bondt

Fantom lanceert weldra zijn debuut-ep en kondigt die aan met een eerste single release op 4 maart 2022. Illuminati is vanaf 4 maart beschikbaar op alle platformen.

Het mag gezegd worden: de song heeft een apart geluid. Illuminati is een schoolvoorbeeld van electropop, één van de vele genres waarmee Fantom wil uitpakken op zijn eerste ep.

© Ines Vansteenkiste-Muylle

Het nummer begint met een ritmische synth-intro, gevolgd door een robot stem. In twee minuten maken we kennis met een diepgravende tekst en genieten we van zestien keer ‘illu-illuminati’, geflankeerd door uiteenlopende synth-riffs.

Fantom vertelt: “Ik schreef Illuminati in een periode waarin ik iemand heel tof begon te vinden, maar niet de moed had om die persoon uit te vragen. Ik sta eigenlijk altijd sterk in mijn schoenen, behalve als het om liefde gaat. Ik wou mezelf dus een kleine ego-boost geven door dit nummer te schrijven. In Illuminati probeer ik onoverwinnelijk te zijn en iedereens aandacht te trekken, net alsof ik een sekteleider zou zijn.”

Niet alleen op muzikaal vlak valt Fantom op. Samen met een sterk team aan creatievelingen werkte hij ook aan het visuele plaatje van zijn eerste release.

Ook live zal zijn show de moeite zijn dankzij opvallende styling, een intense visuele show en een live band. Allen daarheen.

Facebook / Instagram / Twitter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More