Home Singles EZRA FURMAN – Point Me Toward The Real (Bella Union/PIAS)

EZRA FURMAN – Point Me Toward The Real (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Het is tien jaar geleden dat Ezra Furman zijn eerste solo album The Year Of No Returning uitbracht. Dat viert de Amerikaanse singer-songwriter met een nieuw album dat deze zomer het licht zal zien. Hij zou ook een Europese tournee plannen.

© Ezra Furman

Point Me Toward the Real is het eerst voorproefje van het te verschijnen album. Het werd ingeblikt met producer John Congleton (John Grant, Swans, Anna Calvi…) die ook de keyboards en drumcomputers voor zijn rekening nam, en met op backings de folk/punk zangeres Shannon Lay. Het is naar Furmans normen een heel rustig nummer dat vrij somber begint. In het refrein barst alles open dankzij de blazerssectie die de song meer body geeft.

Point Me Toward The Real is iets totaal anders dan wat we van Ezra gewoon zijn. Dat is op zich absoluut niet slecht. Het is een perfecte ballade die heel verslavend werkt. We zijn benieuwd of het nieuwe album volledig in deze lijn zal liggen.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More