Home Singles EXPLOSIONS IN THE SKY – Ten Billion People (Bella Union/PIAS)

EXPLOSIONS IN THE SKY – Ten Billion People (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Zeven jaar na The Wilderness komt Explosions In The Sky eindelijk met een opvolger. We mogen The End verwachten op 15 september. Het Texaans viertal komt de plaat voorstellen op 9 november in de Brusselse Ancienne Belgique en op 11 november in De Roma in Antwerpen. De titel doet vermoeden dat het het laatste album wordt van de band maar dat is niet het geval. Chris Hrasky, Michael James, Munaf Rayani en Mark Smith maakten een conceptalbum over “het einde”, het kan gaan over het einde van een vriendschap, een relatie of de dood.

© Explosion In The Sky

Het nieuwe album zou misschien wel het meest grootse Explosions In The Sky-langspeler kunnen worden tot nu toe. Het is een samensmelting van de stille ingetogenheid en het verpletterende gewicht van hun vroege releases met de auditieve verkenning en sierlijke experimenten van hun latere werk.

Met Ten Billion People krijgen we alvast een indrukwekkend voorproefje. In meer dan zes minuten gaat kleurrijke krautrock hand in hand met stevige maar ook subtiele postrock. Het is echt genieten van begin tot eind van wat het viertal hier neerzet. Wat een sound met wat een variatie. Dit gaat live zeker voor vuurwerk zorgen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More