Home Singles EVERYTHING EVERYTHING – Bad Friday

EVERYTHING EVERYTHING – Bad Friday

by Bart Verlent

De Engelse artrockers van Everyting Everything vieren dit jaar hun 15-jarig bestaan. Dat doen ze op gepaste wijze met het boek Caps Lock On: Lyricks + Debris 2007-2022 waar al hun teksten in staan van alle nummers die ze ooit uitbrachten. Op op 20 mei brengen ze hun zesde album Raw Data Feel uit. Naar eigen zeggen zou op deze nieuwe langspeler “revolutionising modern pop music” te vinden zijn.

© Everything Everything

Bad Friday is de eerste single uit het nieuwe album en gaat over een slachtoffer van agressie, gezongen door de wazige ogen van een zotte avond in de club. Ook al gaat het nummer over een zwaar thema, toch klinkt het allemaal lichtvoetig. Het valt onmiddellijk op dat er geen gitaren te horen zijn in deze song. We krijgen zenuwachtige drums die de vrolijke electro ondersteunen, terwijl Jonathan Higgs zingt alsof er een hogesnelheidstrein achter hem aan zit.

We zijn gewoon dat dit Engels viertal experimenteert met geluiden, maar ook dat dit niet altijd een succes is. Met Bad Friday wijken ze volledig af van hun avontuurlijke weg en pakken ze uit met een doorsnee popgeluid waar we niet echt van onder de indruk zijn.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More