Home Singles EUPHEMIA RISE – Your Sorority

EUPHEMIA RISE – Your Sorority

by Bart Verlent

Euphemia Rise is het project van de naar Brussel geëmigreerde West-Vlaming Wim Lankriet. Het project is vernoemd naar een prostituee uit het oude Rome die keizerin werd. Lankriet startte dit project op in 2020 en wil er verschillende invloeden in wil laten samenkomen. Op basis daarvan wil hij dan korte nummers maken met een dromerig gevoel en een intense vibe. Hij schrijft songs met catchy melodieën op basis van gitaren en synthesizers, orkestrale arrangementen en griezelige teksten met een gevaarlijk hoekje.

© Euphemia Rise

De nieuwe single Your Sorority is een bombastisch altpop nummer over twee jongens die cannabis roken en samen kinky seks ontdekken. Het is dan ook een bevrijding van de conventionele meningen en de homofobe attitudes van hun leeftijdsgenoten. Het zou een autobiografisch verhaal zijn over “golden showers” en “spitefucking”.

Your Sorority is een vrij donker nummer met een gothic-vibe, langs de andere heeft het ook een luchtig refrein waardoor het toch niet al te zwaar wordt. Lankriet zou dit nummer geschreven hebben nadat hij veel geluisterd had naar Supersonic van Oasis, maar dat kunnen we er echt niet aan horen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More