Home Singles ESINAM X SIBUSILE XABA – Africa Wola (W.E.R.F. Records)

ESINAM X SIBUSILE XABA – Africa Wola (W.E.R.F. Records)

by Bart Verlent

Zo’n zes jaar geleden maakten we kennis met de Brusselse multi-instrumentalist, zangeres en songschrijver ESINAM met de single Electric Lady. Ze nam de track op met de Senegalese producer IBAAKU. Het was een kruisbestuiving tussen jazz, electro en niet-Westerse muziek. Het nummer maakte veel indruk en de debuutep die daarop volgde was een schot in de roos net zoals de debuutplaat Shapes In Twilights Of Infinity die in 2021 verscheen.

© ESINAM & SIBUSILE XABA

Op het tweede album moeten we nog een jaartje wachten. Het zal een duo album worden met de Zuid-Afrikaanse zanger en gitarist Sibusile Xaba die ook aan de debuutplaat meewerkte. Na meerdere residenties op verschillende plekken in Afrika en enkele try-out concerten smaakte die samenwerking naar meer. Dat is ook te horen op de eerste single Africa Wola die het album aankondigt.

Het is een nummer voor Afrika en de Afrikanen, zowel op het continent als elders in de wereld. Met dit lied wil het duo alle Afrikanen aanmoedigen om trots te zijn op hun afkomst en herkomst. Daar hebben ESINAM en Sibusile Xaba de geschikte gedreven soundtrack voor geschreven. Het nummer begint vrij ingetogen maar als de vurige percussie invalt, kan niemand meer blijven stilstaan.

Deze magische samenwerking smaakt inderdaad naar meer, naar veel meer. Op 30 maart kan je dit duo aan het werk zien in De Grote Post in Oostende tijdens het Push The Button festival.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More